Νέα
  • ΓΔ: 869.23 +1.13%
  • Τζίρος: 68,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Gazprom: Κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της το γ΄ τρίμηνο του 2021

Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της ανακοίνωσε η ρωσική Gazprom το γ΄ τρίμηνο του 2021 φτάνοντας τα 7,8 δισ. δολάρια λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου που επικράτησαν στις παγκόσμιες αγορές.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και αερίου, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε υποστεί ζημιά 251 δισ. ρουβλιών, επωφελήθηκε από τις τιμές-ρεκόρ του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τη βασική πηγή εσόδων της.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 3% στις συναλλαγές στη Μόσχα. Οι τιμές αερίου έχουν αυξηθεί λόγω της περιορισμένης προσφοράς εν μέσω ευρείας οικονομικής ανάκαμψης.

Ορισμένοι πολιτικοί και εμπειρογνώμονες έχουν κατηγορήσει την Gazprom ότι δεν προμηθεύει αρκετό αέριο για να αμβλύνει την κρίση. Η εταιρεία από την πλευρά της έχει δηλώσει πως εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις σχετικά με την προμήθεια αερίου.

Η Gazprom δήλωσε πως οι μέσες τιμές αερίου στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές, αυξήθηκαν στα 313,40 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα στο γ΄ τρίμηνο, έναντι των 117,2 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία τόνισε ότι τα έσοδα Ιουλίου-Σεπτεβρίου αυξήθηκαν στα 2,4 τρισ. Ρούβλια, επίσης υψηλό-ρεκόρ τριμήνου, από τα 1,4 τρισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ