Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΝΤ: Προειδοποίηση για τον πληθωρισμό - «Η FED να αυξήσει τα επιτόκια»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλεί την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στους κινδύνους πληθωρισμού σε σύγκριση με ορισμένες άλλες προηγμένες οικονομίες. 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) θα πρέπει να συσφίξει τη νομισματική πολιτική με ταχύτερο ρυθμό υπό το πρίσμα των αυξανόμενων κινδύνων πληθωρισμού, δήλωσε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Βλέπουμε λόγους για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ – με το ΑΕΠ κοντά στις τάσεις προ πανδημίας, τη σφιχτή αγορά εργασίας και τις πληθωριστικές πιέσεις ευρείας βάσης – να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στους κινδύνους πληθωρισμού σε σύγκριση με ορισμένες άλλες προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης», ανέφερε το ΔΝΤ.

«Θα ήταν σκόπιμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιταχύνει τη μείωση των αγορών ομολόγων και να ανοίξει τον δρόμο για αυξήσεις επιτοκίων».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ