Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Affirm: H startup που στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση 9 δισ. με την πρώτη δημόσια εγγραφή της

affirm.com

Affirm Holdings, που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της PayPal Holdings, Max Levchin, έχει στόχο μία κεφαλαιοποίηση πάνω από 9 δισ. δολάρια με την πρώτη δημόσια προσφορά της, δήλωσε η startup εταιρεία που χορηγεί δάνεια στην κατάθεση εγγράφων. 

Η Affirm ανέφερε ότι σχεδιάζει να τιμολογήσει τη μετοχή της, η οποία θα εισαχθεί στον Nasdaq, από 33 έως 38 δολάρια και να αντλήσει έως 935 εκατ. δολάρια από την πώληση των μετοχών. 

Η προβλεπόμενη κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα αποτελούσε έναν υπερτριπλασιασμό σε σχέση με τον τελευταίο γύρο ιδιωτικής χρηματοδότησής της, όταν η αξία της ανερχόταν σε λιγότερο από 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την PitchBook.

Η Affirm σχεδίαζει να ολοκληρώσει την πρώτη δημόσια εγγραφή της πριν από το τέλος του 2020 αλλά αναγκάστηκε να την καθυστερήσει κατά λίγες εβδομάδες. 

Ο Levchin ξεκίνησε το 2021 να χορηγεί μικρά δάνρια σε άτομα χωρίς πιστωτικό ιστορικό ή αποταμιευτικούς λογαριασμούς. Η startup προσφέρει χρηματοδότηση για διαδικτυακές αγορές που μπορεί να αποπληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις. 

Στους μεγαλύτερους επενδυτές της Affirm περιλαμβάνονται το Peter Thiel’s Founders Fund, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης, ο Σκωτσέζος διαχειριστής ενεργητικού Baillie Gifford, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Spark Capital και η Fidelity Management and Research Company

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ