Νέα
  • ΓΔ: 861.26 +0.14%
  • Τζίρος: 14,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Gazprom: «Η Ελλάδα το 2021 θα κάνει τις μεγαλύτερες στην ιστορία αγορές ρωσικού φυσικού αερίου»

Gazprom
Gazprom / Πηγή: AP Images

Ρεκόρ εισαγωγής φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα κάνει φέτος η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazporm σε χώρες εκτός Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), δηλαδή πέραν των χωρών που άλλοτε ήταν Δημοκρατίες της Σ. Ένωσης, θα είναι το 2021 οι τέταρτες μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό ανακοίνωσε ο Μίλερ σε τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη προσαύξηση προμηθειών σημειώθηκε στους μεγαλύτερους καταναλωτές φυσικού αερίου της Gazprom.

Ιδιαίτερα η Ελλάδα, ανέφερε, βάσει των αποτελεσμάτων του 2021, «θα κάνει τις μεγαλύτερες στην ιστορία αγορές ρωσικού φυσικού αερίου», μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Όπως έγινε γνωστό, η Gazporm υπολογίζει ότι με την ολοκλήρωση του 2021 θα έχει εξαγάγει 183 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη.

«Εκπληρώνουμε πλήρως, αξιόπιστα και πάντοτε έγκαιρα τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Προφανώς, φέτος θα έχουμε το τέταρτο αποτέλεσμα όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου στο "άπω εξωτερικό". Και το πιο σημαντικό, θα τονίσω για άλλη μια φορά, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, με τόσο έντονες χειμερινές και καλοκαιρινές κορυφώσεις, εκπληρώσαμε κατά 100% και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών», υπογράμμισε ο Μίλερ.

«Αυτό υποδηλώνει ότι οι κύριοι πελάτες μας, οι κύριοι εταίροι μας προσανατολίζονται στην αγορά ρωσικού φυσικού αερίου. Κατανοούν ότι η εταιρική μας σχέση έχει και θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Gazprom.

Από τον Νοέμβριο οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazporm στην Κίνα υπερβαίνουν τις ημερήσιες συμβατικές υποχρεώσεις προς τους Κινέζους εταίρους κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, είπε ο Μίλερ. «Το ίδιο το γεγονός της αύξησης της ζήτησης είναι αναμφίβολα ευχάριστο για εμάς. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη την τρέχουσα περίοδο διασφαλίζουμε εξαγωγές ανώτερες των συμβάσεων και των συμφωνημένων όγκων», πρόσθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ