Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Instagram: Νέα εφαρμογή απογειώνει τα κέρδη των influencers - Πόσο θα κοστίζουν πλέον τα stories

Τα πάνω κάτω στο χώρο των social media έχει «ορκιστεί» να φέρει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος μετά την μετονομασία του facebook σε Meta, ετοιμάζει και νέα πλατφόρμα του Instagram, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές.

Όπως φαίνεται η διαδικασία για τη δοκιμαστική λειτουργία της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας του Instagram, βρίσκεται κοντά και θα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να το πωλούν στους ακολούθους τους αυξάνοντας κατά πολύ περισσότερο τα κέρδη τους.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Instagram θα επιτρέπει στους influencers να κερδίζουν χρήματα όχι μόνο από τις προωθητικές ενέργειες προϊόντων αλλά κατευθείαν από τους ακόλουθούς τους. Με λίγα λόγια οι περίφημοι influencers θα δουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται καθώς οι followers θα μπορούν να αγοράζουν απευθείας.

Η Meta Platforms παρουσίασε τη νέα υπηρεσία σε μία διαδικτυακή εκδήλωση, ενώ η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τις επόμενες εβδομάδες, φυσικά από τις ΗΠΑ.

Μέσα από αυτή την υπηρεσία ο Instagram και η Meta Platforms στην οποία ανήκει, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα των χρηστών στην πλατφόρμα και θα παρέχει επιπλέον κίνητρα στους δημιουργούς περιεχομένου ώστε να εντατικοποιήσουν την ενασχόλησή τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Instragram, Άνταμ Μόσερι στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας, στο εξής οι νέοι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο των δημιουργών (stories, Instagram Live, φωτογραφίες, βίντεο), ενώ οι τιμές των συνδρομών θα κυμαίνονται από 0,99 ως και 99,99 δολάρια, αναλόγως με το εύρος της δημοφιλίας του εκάστοτε influencer.

«Οι δημιουργοί περιεχομένου κάνουν ό,τι κάνουν για να βγάλουν τα προς το ζην και είναι πολύ σημαντικό αυτό να είναι προβλέψιμο», τόνισε στην παρουσίαση της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας ο Μόσερι, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι συνδρομές είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχετε ένα εισόδημα, το οποίο μπορεί να προβλεφθεί και δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από το πόση απήχηση αποκτά μια συγκεκριμένη ανάρτηση».

Και το Twitter στο δρόμο του Instagram

Από την πλευρά της η Twitter ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας "Super Follows", η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για επιπλέον περιεχόμενο από τους αγαπημένους τους δημιουργούς.

Η υπηρεσία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ανώτερη χρέωση να βρίσκεται στα επίπεδα των 10 δολαρίων/μήνα. Το Twitter κυκλοφόρησε με τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο, δίνοντας στους δημιουργούς τη δυνατότητα να χρεώνουν $2,99, $4,99 ή $9,99 το μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ