Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φον ντερ Λάιεν: Τεράστιες οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία εάν εισβάλει στην Ουκρανία

Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν: 70% των Ευρωπαίων θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν / Πηγή: AP

Ρόλο διαμεσολαβητή μπροστά στο ενδεχόμενο πολεμικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία διατηρεί η EE με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να δηλώνει υπέρ του διαλόγου με τη Ρωσία, λέγοντας ωστόσο ότι εάν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης και "περαιτέρω επιθέσεις στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", θα υπάρξει απάντηση με οικονομικές κυρώσεις.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας διαδικτυακά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός επανέλαβε την αλληλεγγύη της ΕΕ με την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους εταίρους "που απειλούνται από τη Ρωσία".

"Για να είμαστε σαφείς: Θέλουμε αυτόν τον διάλογο. θέλουμε να επιλυθούν οι συγκρούσεις με τα όργανα που έχουν διαμορφωθεί για αυτόν τον σκοπό. Αλλά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, εάν υπάρξουν περαιτέρω επιθέσεις στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, θα απαντήσουμε με τεράστιες οικονομικές κυρώσεις" ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δε θα συμβεί κάποια επίθεση. Ωστόσο, "εάν συμβεί, είμαστε προετοιμασμένοι" σημείωσε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

"Οι δυσκολίες μας δεν είναι με τη Ρωσία, ούτε με τους πολίτες της. Οι δυσκολίες μας είναι με τις επικίνδυνες πολιτικές του Κρεμλίνου. Είναι η αναπαράσταση οικείων προτύπων αυταρχικής συμπεριφοράς που υπογραμμίζουν την παλιά αλήθεια: Όπου λείπει η εμπιστοσύνη, η δύναμη και ο εξαναγκασμός δεν μπορούν να την αντικαταστήσουν" επισήμανε.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Επιτροπής, μιλώντας για το ενεργειακό ζήτημα, σημείωσε ότι η Κομισιόν παρουσίασε εργαλειοθήκη μέτρων που χρησιμοποιούν τα κράτη μέλη για να μετριάσουν γρήγορα τον αντίκτυπο των αυξήσεων των τιμών.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι "η σημερινή κρίση φυσικού αερίου πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Πρέπει να δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για την περαιτέρω ολοκλήρωση της ενεργειακής μας αγοράς".

"Καθώς ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την κρίση φυσικού αερίου, θα επικεντρωθούμε στην προστασία αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο, θα επιταχύνουμε τη μετάβαση και θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους αξιόπιστους προμηθευτές που χρειαζόμαστε".

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ