Νέα
  • ΓΔ: 914.85 -0.57%
  • Τζίρος: 30,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνταξιούχος ετών 39: Εβγαλε εκατομμύρια αγοράζοντας μετοχές της Tesla για 7,5 δολάρια

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών σε θέματα επενδυτικής στρατηγικής, ο Τζέισον Ντε Μπολτ αποφάσισε να ακολουθήσει μία εντελώς δική του προσέγγιση. Ο πρώην υπάλληλος της Google και της Amazon, αποφάσισε από αρκετά νεαρή ηλικία να επενδύσει τις αποταμιεύσεις του σε μία και μόνο μετοχή: Αυτήν της Tesla. Το 2013 αγόρασε 2.500 μετοχές της εταιρείας ένανι 7,5 δολαρίων ανά μετοχή. Το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών αποτιμάται σήμερα στα 2,2 εκατ. δολάρια! Πλέον, ο Ντε Μπολτ έχει στην κατοχή του 14.850 μετοχές της Tesla, με μέσο κόστος απόκτησης τα 58 δολάρια. 

Την περασμένη εβδομάδα - και ύστερα από ένα ξέφρενο ράλι της μετοχής της εταιρείας επί 11 ημέρες - με ένα λακωνικό post στα social media ενημέρωνε φίλους (και προφανώς «εχθρούς») ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός φτάνει πλέον στα 12 εκατ. δολάρια και ο ίδιος αποσύρεται από την ενεργό δράση!

Το tweet του έκανε το γύρο του κόσμου, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού σε όσους ονειρεύονται μία ανάλογη μοίρα, αλλά και εκρήξεις ζήλιας από εκείνους που δεν βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να επιβραβεύονται με αντίστοιχο τρόπο, πόσο μάλλον όταν έχουν επενδύσει ποσά με πολλά μηδενικά στο χρηματιστήριο.

Επενδυτικοί σύμβουλοι από την πλευρά τους τονίζουν ότι η τοποθέτηση αποκλειστικά σε μία και μόνο μετοχή μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική όσο και καταστροφική. Γιατί σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδώσει θεαματικά, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε ολοκληρωτική καταστροφή, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για οικονομίες μιας ζωής. Κάτ που βίωσε και ίδιος ο Ντε Μπολτ όταν είδε πέρυσι μέσα σε μία μέρα να εξανεμίζονται 1,3 εκατ. δολάρια από το λογαριασμό του.

Μπορεί η επιμονή του στην μετοχή της Tesla και η πίστη του σε κάθε κίνση του ισχυρού της άνδρα, Ελον Μασκ, να ανταμείφθηκε, όσοι όμως μελετούν το «φαινόμενο Ντε Μπολτ» παραμένουν δύσπιστοι για την αποτελεσματικότητα της μεθοδολογίας του. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως η Tesla εξελιχθεί σε μία μοιραία «φούσκα» ο ίδιος απαντά κατηγορηματικά πως όχι και εκφράζει τη βεβαιότητα για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στα επόμενα χρόνια. Και όπως λέει, όχι μόνο αρνείται πεισματικά να πουλήσει, αλλά είναι σίγουρος ότι δεν θα ξαναβιώσουμε ένα ανάλογο χρηματιστηριακό success story για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ειδικοί επί χρηματιστηριακών και επενδυτικών θεμάτων συμβουλεύουν πάντως ότι καλό θα είναι να μην ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα του Ντε Μπολτ γιατί τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές δεν είναι αναλόγως εγγυημένα...

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ