Νέα
  • ΓΔ: 791.42 -0.88%
  • Τζίρος: 65,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Αντίποινα σε Facebook και Twitter για το μπλόκο στους λογαριασμούς του Τραμπ

Facebook και Twitter / Πηγή: AP
Facebook και Twitter / Πηγή: AP

Η απόφαση του Facebook και του Twitter να «κλειδώσουν» τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, δεν έμεινε «αναπάντητη» από πάροχο υπηρεσιών Internet του Βόρειου Αϊντάχο, που έκρινε με τη σειρά του ότι για να... διατηρηθούν οι ισορροπίες θα πρέπει αντίστοιχα να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στα δύο κοινωνικά δίκτυα.

Έτσι, ο πάροχος YourT1WiFi, ενημέρωσε τους πελάτες του για την πρόθεσή του να μπλοκάρει Facebook και Twitter, επισημαίνοντας ότι όσοι θέλουν να εξαιρεθούν από το μέτρο θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό... αίτημα.

Η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι η απόφασή της δεν είναι πολιτικά μεροληπτική και ότι... διασφαλίζει τις αρχές της δίκαιης και αξιπρεπούς επικοινωνίας. 

Οι πελάτες όμως δεν είχαν την ίδια γνώμη. Πολλοί από αυτούς πρόλαβαν να μοιραστούν μέσω των λογαριασμών τους στα social το email της εταιρείας, κατηγορώντας την ότι λαμβάνει ευθέως το μέρος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις βιαίες ταραχές στο Καπιτώλιο που άφησαν πίσω τους πέντε νεκρούς.

Στην πορεία, η εταιρεία ανασκεύασε υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός θα γίνεται κατόπιν αιτήματος και ότι η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετικά αιτήματα πολλών πελατών μετά τα δραματικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πάρχοι έχουν δικαίωμα να αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους, είτε κατόπιν αιτήματος είτε όταν αποδεδειγμένα τίθεται ζήτημα κυβερνοασφάλειας. 

Η πολεμική για το θέμα αναδεικνύει μία ακόνη παθογένεια των ΗΠΑ, καθώς το Αϊντάχο δεν έχει νομοθεσία για την ουδετερότητα του Διαδικτύου, σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον όπου η σχετική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τον αποκλεισμό σε «νόμιμο περιεχόμενο, εφαρμογές και υπηρεσίες». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ