Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Apple επενδύει εκατομμύρια στους μαύρους επιχειρηματίες

Apple / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Apple ανακοίνωσε πως επενδύει 60 εκατομμύρια δολάρια σε έναν νέο γύρο πρότζεκτ που στοχεύουν στην εξάλειψη του ρατσισμού στο επιχειρείν, συμπεριλαμβανομένης και της επένδυσης σε ένα fund χρηματοδότησης Αφροαμερικανών επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple ανακοίνωσε πως θα επενδύσει, μεταξύ άλλων, 10 εκατομμύρια δολάρια στο fund Harlem Capital, που έχει βοηθήσει οικονομικά την τελευταία 20ετία περίπου 1.000 εταιρείες διοικούμενες από μαύρους επιχειρηματίες.

Επίσης, ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε γνωστό πως θα επενδύσει 25 εκατομμύρια δολάρια στο Siebert Williams Shank’s Clear Vision Impact Fund, το οποίο έχει συσταθεί για να παρέχει χρηματοδότηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με έμφαση σε αυτές που διοικούνται από μειονότητες.

«Υπάρχει έλλειψη διαφορετικότητας και ποικιλίας μεταξύ των επιχειρηματικών κεφαλαίων και της τραπεζικής χρηματοδότησης» τόνισε η αντιπρόεδρος της Apple με αρμοδιότητα το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, Λίζα Τζάκσον. «Ψάξαμε όπου πιστέψαμε ότι υπήρχε ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι πόροι μας για να γίνουν καλά πράγματα» πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αποτελούν μέρος της 100 εκατομμυρίων δολαρίων εκστρατείας της Apple εξάλειψη του ρατσισμού και επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η εκστρατεία ξεκίνησε μετά τις ανθρωποκτονίες από την αστυνομία των Αφροαμερικανών Μπριόνα Τέιλορ και Τζορτζ Φλόιντ, που προκάλεσαν και το κίνημα «Black Lives Matter».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ