Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Ανοίγει αντιπροσωπεία στο Κατάρ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιπροσωπεία στο Κατάρ αναμένεται να ανοίξει φέτος η ΕΕ. Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο και ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Σόλταν Μπιν Σαάντ αλ-Μουραίκι υπέγραψαν στις Βρυξέλλες συμφωνία ίδρυσης για τη νέα αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Κατάρ.

Το έκαναν εξ ονόματος του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ και του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι.

Οι αμοιβαίες σχέσεις ενισχύονται σταθερά τα τελευταία χρόνια αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΥΕΔ.

Το 2018 υπεγράφη συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΕΔ και του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον περασμένο Οκτώβριο το Κατάρ έγινε η πρώτη χώρα του Κόλπου που υπέγραψε συνολική συμφωνία αεροπορικών μεταφορών με την ΕΕ. Η διπλωματική παρουσία στην Ντόχα θα βοηθήσει την ΕΕ να ενισχύσει περαιτέρω την πολύ σταθερή διμερή συνεργασία με το Κατάρ επισημαίνεται.

Η βοήθεια του Κατάρ στον επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων υπηκόων της ΕΕ στην αρχή της πανδημίας COVID-19 και, πιο πρόσφατα, η υποστήριξη στις εκκενώσεις υπηκόων της ΕΕ και Αφγανών που κινδυνεύουν στην Καμπούλ, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της φύσης της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Κατάρ σημειώνει η ΕΥΕΔ.

Τέλος, με το άνοιγμα της αντιπροσωπείας στο Κατάρ, η ΕΕ θα ενισχύσει την παρουσία της στον Κόλπο, που είναι μια περιοχή βασικής σημασίας για την προστασία και προβολή των ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ