Νέα
  • ΓΔ: 764.7 +0.34%
  • Τζίρος: 47,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτοί είναι οι 10 Ρεπουμπλικανοί που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Τραμπ

Ο Τραμπ ην εποχή που έστελνε συνεχώς μηνύματα στο Twitter / Πηγή: AP
Ο Τραμπ ην εποχή που έστελνε συνεχώς μηνύματα στο Twitter / Πηγή: AP

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που για δεύτερη φορά στην 4ετή θητεία του παραπέμπεται σε διαδικασία καθαίρεσης.

Η παραπομπή του Τραμπ ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, υπήρξαν και που 10 Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν «ναι», δείχνοντας πως πλέον ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει την πλήρη στήριξη από το κόμμα του.

Οι δέκα Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του είναι: 

Liz Cheney

Σύμφωνα με το Global News, η Liz Cheney είναι το Νο 3 του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η ίδια δήλωσε την Τρίτη ότι θα υποστηρίξει την πρόταση των Δημοκρατών, για την παραπομπή Τραμπ. Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη, είπε: «Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη προδοσία από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για το αξίωμά του και τον όρκο του προς το Σύνταγμα». Είναι η κόρη του πρώην Ρεπουμπλικανικού αντιπροέδρου Dick Cheney.

Anthony Gonzalez

Ο Anthony Gonzalez είναι Ρεπουμπλικανός του Οχάιο. Στη δήλωσή του, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «εγκατέλειψε τη θέση του» εν μέσω της βίας στο Καπιτώλιο. Υποστήριξε ότι η αποτυχία του προέδρου να δράσει περαιτέρω έθεσε σε κίνδυνο εκείνους που ήταν παρόντες στο Καπιτώλιο.

«Όταν σκέφτομαι το πλήρες φάσμα των γεγονότων μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ανταπόκρισης του προέδρου, καθώς το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών δέχτηκε επίθεση, είμαι υποχρεωμένος να υποστηρίξω την πρόταση μομφής», έγραψε στο twitter.

Peter Meijer 

Ο Peter Meijer , είναι νέο μέλος του Κογκρέσου από το Μίσιγκαν. «Ο πρόεδρος πρόδωσε τον όρκο του, επιδιώκοντας να υπονομεύσει τη συνταγματική μας διαδικασία και φέρει την ευθύνη για υποκίνηση των βίαιων εξεγέρσεων της περασμένης εβδομάδας», ανέφερε σε δήλωση. Επίσης τόνισε ότι ο Τραμπ «έφυγε από την ηγεσία όταν η χώρα μας τον χρειαζόταν περισσότερο».

Dan Newhouse

Ο Dan Newhouse, από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ψηφίσει για παραπομπή του προέδρου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Τετάρτης. «Η χώρα μας χρειαζόταν έναν ηγέτη και ο Πρόεδρος Τραμπ απέτυχε να εκπληρώσει τον όρκο του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Adam Kinzinger

Ο Adam Kinzinger, έχει αναδειχθεί ως κορυφαίος επικριτής του Τραμπ πριν ακόμη τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Ο εκπρόσωπος του Ιλινόις ήταν από τους πρώτους Ρεπουμπλικάνους που ανακοίνωσαν την υποστήριξη της κατηγορίας, λέγοντας σε μια δήλωση ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραιτήθηκε από τον όρκο του αξιώματος και υποκίνησε αυτήν την εξέγερση».

John Katko 

Ο John Katko, από τη Νέα Υόρκη, ήταν το πρώτο μέλος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών της Βουλής που είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ της κατηγορίας. «Το να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να υποκινήσει αυτήν την επίθεση χωρίς συνέπεια αποτελεί άμεση απειλή για το μέλλον της δημοκρατίας μας. Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορώ να καθίσω χωρίς να αναλάβω δράση», τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Global News.

Fred Upton

Ο Fred Upton, από το Μίσιγκαν, τόνισε ότι «Το Κογκρέσο πρέπει να ζητήσει από τον Πρόεδρο Τραμπ να λογοδοτήσει και να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν θα ανεχθεί καμία προσπάθεια οποιουδήποτε Προέδρου να εμποδίσει την ειρηνική μεταφορά εξουσίας από τον έναν Πρόεδρο στον άλλο. Έτσι, θα ψηφίσω για την παραπομπή».

Jamie Herrera Beutler

Η Jamie Herrera Beutler είναι Ρεπουμπλικανή από την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Σε μια δήλωση, είπε ότι τα αδικήματα του προέδρου ήταν «απαράδεκτα βάσει των αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων που έχουμε ήδη». 

Tom Rice 

Ο Tom Rice από τη Νότια Καρολίνα τόνισε ότι «Για ώρες ενώ η ταραχή συνεχιζόταν ο Πρόεδρος επικοινωνούσε μόνο στο Twitter». «Έχω υποστηρίξει αυτόν τον Πρόεδρο για τέσσερα χρόνια. Έκανα εκστρατεία και τον ψήφισα δύο φορές. Όμως, αυτή η απόλυτη αποτυχία είναι αδικαιολόγητη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

David Valadao 

Ο David Valadao τον Νοέμβριο ανέκτησε την πρώην έδρα του στην Καλιφόρνια από τους Δημοκρατικούς. Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, είπε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «ήταν, χωρίς αμφιβολία, κινητήρια δύναμη στα καταστροφικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου ενθαρρύνοντας ταραχοποιούς να ασκήσουν βία σε εκλεγμένους αξιωματούχους, μέλη του προσωπικού και στην αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία ως σύνολο».

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ