Νέα
  • ΓΔ: 1451.51 +0.32%
  • Τζίρος: 27,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πρόσθεσε εννιά ακόμα κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα

Parler
Πηγή: APImages

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν αποχαιρετήσει το Λευκό Οίκο πρόσθεσε ακόμα εννιά κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η κρατική αεροδιαστημική εταιρεία Comac και η τηλεπικοινωνιακή Xiaomi, σύμφωνα με το Reuteres.

Ως εκ τούτου, με βάση το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύσει τις αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες που συνδέονται με τον στρατό της Κίνας, οι Αμερικανοί επενδυτές θα πρέπει να εκποιήσεις τους συμμετοχές τους και σε αυτές έως τις 11 Νοεμβρίου 2021.

Η Κινεζική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, καθώς και οι εταιρείες Xiaomi και Comac δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν την είδηση.

Φαίνεται πως ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να διευρύνει τις πιέσεις του προς το Πεκίνο, παρότι θα βρίσκεται για πολύ λίγες μέρες ακόμα στην εξουσία.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχει νόμος από το 1999 που απαιτεί από το υπουργείο Άμυνας να καταρτίζει λίστα με τις εταιρείες που ανήκουν ή ελέγχονται από τον κινεζικό στρατό, τον οποίο έκανε αυστηρότερο ο Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο, όπου με εκτελεστικό διάταγμα απαγόρευσε τις αμερικανικές επενδύσεις που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα.

Το Πεντάγωνο ξεκίνησε να ευθυγραμμίζεται με το εκτελεστικό διάταγμα πρόσφατα και έχει προσθέσει ήδη έως σήμερα 35 εταιρείες στη «μαύρη λίστα», μεταξύ των οποίων ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός CNOOC και ο κορυφαίος όμιλος ημιαγωγών SMIC.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ