Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Ουρές για το τελευταίο burger στα McDonald’s - Ποιες αλυσίδες φεύγουν

Πρωτοφανείς εικόνες έρχονται από τη Ρωσία, με τους πολίτες να σχηματίζουν τεράστιες ουρές έξω από τα McDonald's, μετά την απόφασή τους να κλείσουν τα 850 καταστήματά τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πλάνα καταγράφουν ουρές χιλιομέτρων για ένα τελευταίο burger έξω από τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας fast food, που η έλευσή της στη Μόσχα άλλοτε υπήρξε σύμβολο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και τη "στροφή" στα καταναλωτικά πρότυπα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Δευτέρα το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων της στη Ρωσία, το οποίο θα κοστίσει περίπου 50 εκατ. δολάρια τον μήνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Σε αντίστοιχες ανακοινώσεις προχώρησαν οι Coca Cola, Pepsico, Starbucks, KFC και Pizza Hut.

Όσον αφορά την αλυσίδα καφέ Starbucks Corp, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα με την επωνυμία της, ενώ η εταιρεία θα «παγώσει» τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα το Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Η Coca-Cola στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία. «Οι καρδιές μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται παράλογες συνέπειες από αυτά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες», συμπληρώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Pepsico, που αναστέλλει κάθε επένδυση, διαφήμιση και προμοτάρισμα της εταιρείας στη Ρωσία. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ