Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Σε στάση αναμονής για την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Στάση αναμονής τηρεί η Ιαπωνία απέναντι στην αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, ενώ όπως ανακοίνωσε παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες εξελίξεις, πριν από την προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, διάσκεψη των κρατών-μελών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες τη μεγαλύτερη αποδέσμευση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, προκαλώντας τις εταιρίες πετρελαίου να αυξήσουν τις ποσότητες των γεωτρήσεων τους, σε μία προσπάθεια μείωσης των τιμών της βενζίνης, οι οποίες έχουν αυξηθεί στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

“Δεν είναι ξεκάθαρο αν η αποδέσμευση των ποσοτήτων πετρελαίου θα γίνει μόνο από τις ΗΠΑ ή αν η Ουάσινγκτον θα κάνουν μία σχετική πρόταση στη διάσκεψη της IEA” δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας Κοίτσι Χαγκιούντα στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

“Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα επιθυμούσαμε να δράσουμε κατάλληλα, ενώ παρακολουθούμε τη διεθνή κατάσταση” εξήγησε ο ίδιος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ