Νέα
  • ΓΔ: 807.05 +1.82%
  • Τζίρος: 25,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Procter and Gamble: Η φρενίτιδα για απολύμανση λόγω Covid αύξησε τις πωλήσεις

P&G / Πηγή: AP Newsroom
P&G / Πηγή: AP Newsroom

Η Procter & Gamble Co είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται λόγω της αλλαγής στην καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία επωφελήθηκε από την τεράστια ζήτηση προϊόντων προσωπικής υγιεινής, καθαριότητας και απολύμανσης το τελευταίο 11μηνο. Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν αύξηση 1% λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street, καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μετοχές αξίας 10 δισεκ. δολαρίων το 2021 έναντι 7 δισ. έως 9 δισ. που αναμενόταν νωρίτερα.

Τα νοικοκυριά καθαρίζουν πολύ συχνότερα τα σπίτια και τα ρούχα τους εν μέσω Covid-19. Την ίδια ώρα, λόγω πανδημίας, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο εμφανίζονται πιο πρόθυμοι να πληρώσουν πιο premium προϊόντα καθαριότητας. Μόνο στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για την P&G, που μετρά συνεχώς κρούσματα και θανάτους, οι καταναλωτές άδειασαν από τα σούπερ μάρκετ τα καθαριστικά της εταιρείας, αυξάνοντας τις πωλήσεις της εταιρείας σε καθαριστικά σπιτιού και ατομικής υγιεινής κατά 12% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ειδικά για τα καθαριστικά σπιτιού, οι καθαρές πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση κατά 30%.

Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της P&G αυξήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2020 κατά 8% ή κατά 19,75 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 19,217 δισεκατομμύρια, ενώ το καθαρό αποδοτέο εισόδημα στην εταιρεία αυξήθηκε κατά 4% ήτοι 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία αναμένοντας περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων της, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για αύξηση κατά 5% με 6% από 3% έως 4%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ