Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Ο πραγματικός λόγος που «γυρίζει» την πλάτη στους Δημοκρατικούς

Ως ένας έξυπνος και επιτυχημένος επιχειρηματίας ο Ελον Μασκ όταν «βαριέται» να μετρά τα δισεκατομμύρια του παίζει «παιχνίδια» με τους πολιτικούς στα social media.

Αυτή τη φορά, ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla ανακοίνωσε στους Δημοκρατικούς ότι δεν πρόκειται να τους ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, όπως έκανε με την υποψηφιότητα Μπάιντεν και θα προτιμήσει του Ρεπουμπλικάνους.

«Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά, έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους» ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

Αυτό που τον εξοργίζει περισσότερο με τους Δημοκρατικούς , όπως είπε, είναι ότι «παρακολουθεί να εξελίσσεται μια εκστρατεία με βρώμικα κόλπα εναντίον του» με την αλήθεια ωστόσο να κρύβεται στους … αριθμούς!

Ο Μασκ έχει επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς για τις προτάσεις τους να φορολογήσουν τους δισεκατομμυριούχους και να δώσουν περισσότερα φορολογικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται από εργάτες που είναι μέλη αμερικανικών εργασιακών σωματείων.

Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρία που καταγράφει την Καλιφόρνια ως τη μεγαλύτερη αγορά της στις ΗΠΑ, μετακίνησε την έδρα της από την Καλιφόρνια στο Τέξας, το οποίο είναι πολιτικά πιο συντηρητικό.

Ο Μασκ μετακίνησε την προσωπική κατοικία του από την Καλιφόρνια στο Τέξας, όπου δεν επιβάλλεται πολιτειακός φόρος εισοδήματος.

Τα «παιχνίδια» που ρίχνουν τη μετοχή της Tesla

Η στροφή στους Ρεπουμπλικανούς διαφάνηκε όταν υποστήριξε πως όταν αγοράσει το Twitter  θα άρει την απαγόρευση κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς τη θεωρεί λίγο πολύ ανόητη.

Ο Μασκ έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι το Twitter έχει επηρεαστεί από την άκρα αριστερά, καθώς η έδρα του βρίσκεται στην Καλιφόρνια, μία Αμερικανική πολιτεία γνωστή για τις προοδευτικές πολιτικές της θέσεις.

 Κι ενώ ο Ελον Μασκ συνεχίζει με τα παιχνίδια του να επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους η μετοχή της Tesla κατρακύλησε χθες κατά 6,8%, μετά την ανακοίνωση του ότι θα στηρίξει τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ η εταιρία απομακρύνθηκε από τη σύνθεση ενός δείκτη βιωσιμότητας, ο οποίος παρακολουθείται στενά.

Το Twitter όπως αναμενόταν πήρε «φωτιά» και αρκετοί που κορόιδευαν τον Μασκ αποκαλώντας τον «ο φτωχό Έλον», προκαλώντας την αντίδραση της μητέρας του Μάγιε Μασκ, η οποία υπερασπίστηκε τον γιο της.

«Φτωχέ Έλον. Κανένας προοδευτικός δεν θα αγοράζει πια τα αυτοκίνητά σου, όταν υπάρχουν τόσες πολλές πιο πλούσιες επιλογές» ανέφερε μία ανάρτηση με τη μητέρα του να τις χαρακτηρίζει «ελεεινά σχόλια».

Ο ίδιος, πώλησε μετοχές της Tesla, οικονομικής αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να πληρώσει φόρους και να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter που πρότεινε ο ίδιος.

Οικονομικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι πωλήσεις μετοχών τον βοήθησαν να αποκτήσει οικονομική ρευστότητα από τον ανταγωνισμό για τις μετοχές της Tesla, αλλά και να διαφοροποιήσει τον πλούτο του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ