Νέα
  • ΓΔ: 779.2 -0.06%
  • Τζίρος: 71,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Η Γερμανία ζητά τη βοήθεια της Ελλάδας

Φωτό αρχείου

Ελληνικό φυσικό αέριο και εναλλακτικές πηγές ενέργειας μέσω των ΑΠΕ, αναζητά η Γερμανία για να καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές της ανάγκες μετά τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία.

Όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα έχοντας επιστολή 70 βουλευτών του Χρστιανοκοινωνικού κόμματος με την οποία  ζητά τη βοήθεια της Ελλάδας για να βρεθούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, απέναντι στο ρωσικό εμπάργκο.

Ο κ Ζέντερ, τόνισε ότι η Γερμανία και η Ελλάδα θα έχουν στενή συνεργασία ώστε στην προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο να συμβάλλει η Αθήνα με την αποστολή LNG αλλά και ενέργεια από άλλες μορφές, όπως οι Ανανεώσιμές πηγές ενέργειας.

Όπως τόνισε ο Π. Βαλασόπουλος, ο κ. Ζέντερ είναι από πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γερμανία, ενώ ήταν υποψήφιος και για την καγκελαρία ενώ στο παρελθόν είχε τηρήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα καθώς είχε ταχθεί υπέρ του Grexit. Την ίδια στιγμή είναι και ένας πολιτικός που ασκεί ίσως την πιο σκληρή κριτική αυτή τη στιγμή στη Γερμανία προς την Τουρκία.
 
 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ