Νέα
  • ΓΔ: 903.2 -0.09%
  • Τζίρος: 45,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

UniCredit: Αναζητά ξένους αγοραστές για τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία

Αγοραστή για τις ρωσικές δραστηριότητες πέραν των τοπικών επενδυτών,αναζητά η ιταλική τράπεζα UniCredit καθώς επισπεύδει τις προσπάθειες της για να αποχωρήσει από τη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η UniCredit είχε συνομιλίες με ντόπιους ενδιαφερόμενους, αλλά η κλιμάκωση των δυτικών κυρώσεων παρεμπόδισε αυτές τις προσπάθειες, οδηγώντας σε διεύρυνση της αναζήτησης και συμπεριλαμβάνει χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, όπου μία εκ των πηγών τόνισε πως οι αγοραστές θα μπορούσαν να είναι ανοιχτοί σε παζάρια.

Η δεύτερη πηγή είναι ότι οι συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές λαμβάνουν χώρα, αλλά δεν τους κατονόμασε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, τόνισε σε αναλυτές τον Μάιο ότι οι κυρώσεις είχαν σταδιακά μειώσει τις πιθανότητες μιας συμφωνίας με έναν Ρώσο αγοραστή, και "το παράθυρο έχει γίνει αρκετά μικρό".

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Vladimir Potanin, του οποίου η holding εταιρεία Interros εξαγόρασε την ρωσική μονάδα της Societe Generale, Rosbank, ανέφερε τον Μάιο ότι είχε απορρίψει μια πρόταση για την εξαγορά του τοπικού βραχίονα της UniCredit.

Η ιταλική τράπεζα κοιτάζει αλλού, αν και μια συμφωνία για τη Ρωσία παραμένει δυνατή, σύμφωνα με τις πηγές. Επενδυτές στην Κίνα, στην Ινδία ή στην Τουρκία –σε χώρες που δεν έχουν υποστηρίξει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για assets των οποίων η τιμή έχει μειωθεί από την αποχώρηση των δυτικών επιχειρήσεων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η UniCredit είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών με τη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία, όπου διαχειρίζεται την 14η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ