Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Mεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας με το εμβόλιο της Moderna

Εμβόλιο Moderna
Πηγή: Eurokinissi

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει υψηλότερο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς, οι γνωστές σε όλους μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες σε σχέση αυτό της Pfizer ανέφεραν σήμερα Τρίτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, επικαλούμενα πρόσφατα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ανάλυση του CDC πραγματοποιείται καθώς οι σύμβουλοι της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν την έγκριση του εμβολίου της Moderna για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-17 ετών.

Με βάση τα δεδομένα από το σύστημα Datalink Ασφάλειας Εμβολίων (VSD), η συχνότητα εμφάνισης φλεγμονής της καρδιάς ήταν 97,3 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων για άνδρες ηλικίας 18-39 ετών μετά από μια δεύτερη δόση της ένεσης της Moderna, έναντι 81,7 περιπτώσεων ανά εκατομμύριο δόσεων εμβολίου Pfizer.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι τα περισσότερα άτομα με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του mRNA COVID-19 αναρρώνουν με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε το CDC.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ