Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: «Καμπανάκι» για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας από το καλοκαίρι

Πηγή: Pexels

Nα μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, προειδοποιούν οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και TotalEnergies μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche.

«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε ένα περιθώριο ελιγμών», αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.

«Η ανάληψη δράσης, από το καλοκαίρι ακόμα, θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στην αρχή του προσεχούς χειμώνα, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου», ανέφεραν.

Την Παρασκευή τα σωματεία εργαζομένων σε διυλιστήρια της TotalEnergies στη Γαλλία με τη στήριξη του του εργατικού ισχυρού συνδικάτου CGT προχώρησαν σε 24ωρη απεργία αφού οι συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάτρικ Πουγιάν απέτυχαν την Τετάρτη.

Το συνδικάτο CGT ζητά άμεση αύξηση των μισθών για να αντισταθμιστεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός, καθώς τα κέρδη της TotalEnergies ανεβαίνουν λόγω των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ