Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Αυξήσεις μισθών 3,5% στο Δημόσιο λόγω πληθωρισμού

Πηγή: Eurokinissi

Αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 3,5% από την 1η Ιουλίου θα δώσει η Γαλλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Δημόσιου Τομέα, Στανισλάς Γκερινί.

Ο δείκτης που χρησιμοποιείται για τον συνολικό υπολογισμό των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έχει παγώσει από το 2017, καθώς ο πληθωρισμός ήταν χαμηλός. «Λαμβάνοντας υπόψη τον πρωτοφανή πληθωρισμό, λάβαμε ένα έκτακτο μέτρο, μια συνολική αύξηση του δείκτη μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο Γκερινί στο Twitter, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα κοστίσει στο κράτος περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η αύξηση κατά 1% στον δείκτη μισθών των 5,7 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων της Γαλλίας αντιπροσωπεύει κόστος περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Τα συνδικάτα είχαν ζητήσει αυξήσεις των δεικτών που κυμαίνονταν από 3% έως 10%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ