Νέα
  • ΓΔ: 868.46 +0.08%
  • Τζίρος: 17,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Kuaishou: Ο αντίπαλος του Tik Tok μπαίνει στο χρηματιστήριο με στόχο τα 6 δισ. δολάρια

Πηγή: kuaishou.com
Πηγή: kuaishou.com

O μεγάλος αντίπαλος του Tik Tok, η εφαρμογή Κuaishou χτυπά την πόρτα του χρηματιστηρίου, φιλοδοξώντας να αντλήσει συγκεντρώσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο.

Η Kuaishou, της οποίας το όνομα σημαίνει «γρήγορο χέρι», με την υποστήριξη της Tencent Holdings Ltd διαθέτει προς πώληση 365 εκατ. μετοχές σε τιμή μεταξύ 105 και 115 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (13,55 και 14,85 δολαρίων). Η εταιρεία θα αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες επενδυτών από τη Δευτέρα έως 29 Ιανουαρίου και πρόκειται να εισαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Χονγκ Κονγκ. 

Η Kuaishou αποτελεί μία πλατφόρμα εφαρμογών, στην οποία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν μικρής διάρκειας video και άλλο περιεχόμενο σε ζωντανή μετάδοση. Περίπου 84% των εσόδων της προέρχεται από δραστηριότητες στο live-streaming, ενώ αντλεί έσοδα και από τις online διαφημίσεις. 

Η εταιρεία, η οποία στηρίζεται από από κινεζικά social media και από τον κινεζικό κολοσσό Tencent, συστήθηκε πριν από 10 έτη και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες εφαρμογών στην Κίνα, με 264 εκατ. καθημερινούς χρήστες. Μαζί με την TikTok η οποία ανήκει στην ByteDance, οι δυο εφαρμογές σύντομων βίντεο έχουν δημιουργήσει μια νέα αγορά.

Με πληροφορίες από Bloomberg, cnnbusiness

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ