Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εξαρση κορονοϊού στην Ιταλία - Ξανά πάνω από 100.000 τα ημερήσια κρούσματα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ιταλικές αρχές κατέγραψαν 132.274 κρούσματα της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Είναι η πρώτη φορά μετά τις 8 Φεβρουαρίου που ο αριθμός των ημερήσιων λοιμώξεων στη χώρα ξεπερνά τις 100.000.

Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο 94 άνθρωποι υπέκυψαν στην Covid-19.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 300, στο παρελθόν ήταν και πάνω από 4.000. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια διαφορετική φάση, αλλά τα νοσοκομεία πρέπει να είναι ευέλικτα, αν χρειαστούν νέες κλίνες, πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, τέλος, ζήτησε από τους κατά τόπους υπεύθυνους του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, να αυξηθεί ο ρυθμός της χορήγησης της τέταρτης δόσης εμβολίου στους ηλικιωμένους και σε όσους πολίτες ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ξεπέρασε ξανά το ένα εκατομμύριο στην Ιταλία, έπειτα από την ταχεία εξάπλωση του τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Η Ιταλία είναι μόλις η τέταρτη χώρα στον κόσμο όπου τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν το εκατομμύριο. Οι υπόλοιπες τρεις είναι οι ΗΠΑ (3,5 εκατ.), η Γερμανία (1,5 εκατ.) και η Γαλλία (1,4 εκατ.), κατά τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η έξαρση της πανδημίας καταγράφεται παρά την γενικά επιτυχή εκστρατεία ανοσοποίησης. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 90,1% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας. Με δεδομένο ότι το 96,6% του πληθυσμού είτε είναι πλήρως εμβολιασμένο ή έχει αναρρώσει από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, θεωρητικά το επίπεδο ανοσίας έπρεπε να είναι υψηλό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ