Νέα
  • ΓΔ: 834.75 +0.92%
  • Τζίρος: 16,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: 2,5 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας στην εστίαση το 2020

Κλειστό εστιατόριο στην Καλιφόρνια / Πηγή: AP
Κλειστό εστιατόριο στην Καλιφόρνια / Πηγή: AP

Η πανδημία του νέου κορονοϊού μείωσε τα έσοδα της εστίασης στις ΗΠΑ κατά 240 δισ. δολάρια μεταξύ του περσινού Μαρτίου και του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Εθνική Ομοσπονδία Εστιατορίων.

Σημειώνεται πως το εν λόγω ποσό μεταφράζεται σε 2,5 εκατ. λιγότερες θέσεις εργασίας στα τέλη του 2020 συγκριτικά με την αρχή του.

Μάλιστα, τον Απρίλιο, στην κορύφωση των απαγορευτικών μέτρων με την επιβολή κατ’οίκον περιορισμού, 8 εκατομμύρια άνθρωποι που απασχολούνταν σε μπαρ και εστίαση απολύθηκαν.

«Αντί να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, πολλοί εστιάτορες αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά», ανέφερε η Ομοσπονδία.

Τον Δεκέμβριο, «110.000 εστιατόρια και μπαρ έκλεισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή οριστικά». Η πλειονότητα των εστιατορίων που έκλεισαν οριστικά ήταν καλά εδραιωμένες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν για 16 χρόνια. Το 16% αυτών δραστηριοποιούνταν πάνω από 30 χρόνια.

Τα εστιατόρια που έχουν επιβιώσει είναι εκείνα που μπόρεσαν να εξορθολογίσουν τα μενού τους, να οργανώσουν υπαίθρια γεύματα, να κάνουν εκπτώσεις ή αποφάσισαν να προσφέρουν γεύματα σε πακέτο και αλκοόλ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει ο κλάδος από αυτήν την κρίση. «Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία των επιχειρήσεων εστιατορίων», σημειώνει η έκθεση. Ωστόσο, «αυτή η βιομηχανία θα ανακάμψει», επειδή οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν σε εστιατόρια.

«Τα εστιατόρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού: έξι στους δέκα ενήλικες λένε ότι τα εστιατόρια είναι μέρος του τρόπου ζωής τους», σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ομοσπονδίας.

Προς το παρόν, τα περισσότερα από τα ανοιχτά εστιατόρια έχουν πολύ περιορισμένη χωρητικότητα στους εσωτερικούς τους χώρους, εξαιτίας των περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ