Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

DW: Στο 91% η πληρότητα στην Ιταλία τον Δεκαπενταύγουστο - 14 εκατομμύρια πολίτες σε διακοπές

Eνας στους δυο Ιταλούς αποφάσισε να περάσει τον Δεκαπενταύγουστο σε κάποιο θέρετρο, έστω και με μια σύντομη «απόδραση» από τις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ixè, για την γεωργική ένωση Coldiretti, πολλοί Ιταλοί προτιμούν προορισμούς σε μικρή απόσταση από την περιοχή όπου ζουν μόνιμα, όπως αναφέρει η DW.

Παράλληλα, το 24% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα «μένει σπίτι», ενώ ένα ακόμη 25% θεωρεί ότι «πρόκειται για μια ημέρα σαν όλες τις άλλες».

Το ένα τέταρτο όσων αποφάσισαν να πάνε διακοπές επέλεξε το εξωτερικό. Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων παραμένει πάντα η Ελλάδα. Οσο για τους εσωτερικούς προορισμούς, καταγράφεται απόλυτη κυριαρχία των παραθαλάσσιων περιοχών, που προσελκύουν το 61% του συνόλου των επισκεπτών, ενώ ακολουθούν, σε μικρή απόσταση, η ύπαιθρος με σειρά εθνικών πάρκων και το βουνό.

Πρόκειται για μια ανάσα ανακούφισης για τους επιχειρηματίες του ιταλικού τουριστικού τομέα, μετά από τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου, που δείχνουν μείωση των διανυκτερεύσεων.

14 εκ. Ιταλοί στον δρόμο για την παραλία

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την εμπορική ένωση Confesercenti, δείχνει ότι μέχρι και μεθαύριο υπάρχει σχεδόν απόλυτη πληρότητα (91%) στα δωμάτια που νοικιάζονται μέσω διαδικτύου, ποσοστό το οποίο αγγίζει το 96% στην θάλασσα και το 95% στις διάφορες ιταλικές λίμνες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις 7 μέχρι και τις 21 Αυγούστου αποφάσισαν να μετακινηθούν και να πάνε διακοπές συνολικά 14 εκατομμύρια Ιταλοί. Για όλο τον Αύγουστο αναμένεται να ξοδέψουν 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και οι «μοναχικοί τύποι», που προτιμούν να παραμείνουν στις μικρές και μεγάλες πόλεις, για να ανακαλύψουν τις ομορφιές τους (όπως, για παράδειγμα, την παραδοσιακή συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης) χωρίς την μεγάλη πίεση και την πολυκοσμία όλου του υπόλοιπου χρόνου. Και οι αιώνιοι έφηβοι, (μαζί με τους πραγματικούς νέους και εφήβους) οι οποίοι ετοιμάζονται απόψε να φάνε, να παίξουν μουσική με μεγάλες παρέες και να ξενυχτήσουν, σε αμέτρητες παραλίες της χώρας, για να δουν πρώτοι τον ήλιο του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή: DW

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ