Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΥ: Συνεχίζει να εξαπλώνεται η ευλογιά των πιθήκων – Αύξηση κρουσμάτων κατά 20%

Η ευλογιά των πιθήκων συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά 20% την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 7.500 σε περισσότερα από 35.000 συνολικά σε 92 χώρες, ενώ σχεδόν όλα τα κρούσματα που αναφέρθηκαν είναι στην Ευρώπη και την Αμερική, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δώδεκα θάνατοι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι άνδρες που έρχονται σε σεξουαλική επαφή με άνδρες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Η παγκόσμια διανομή του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων, που ονομάζεται Jynneos στις ΗΠΑ, παραμένει περιορισμένη και τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητά του στην τρέχουσα επιδημία είναι περιορισμένα, είπε ο Tέντρος. Το Jynneos κατασκευάζεται από τη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Bavarian Nordic.

«Παραμένουμε ανήσυχοι ότι η άνιση πρόσβαση στα εμβόλια που είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 θα επαναληφθεί και ότι οι φτωχότεροι θα συνεχίσουν να μένουν πίσω», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη την Τετάρτη.

Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να χορηγηθεί μετά την έκθεση για τη μείωση του κινδύνου σοβαρής νόσου ή πριν από την έκθεση για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ