Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Ιρανικά αεροσκάφη στη «μαύρη λίστα» των παράνομων εξαγωγών

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσθέσει 3 Boeing 747 που χρησιμοποιούνται από τις Ιρανικές Αερογραμμές για να μεταφέρουν εμπορεύματα στην Ρωσία, στον κατάλογο των αεροσκαφών που πιστεύεται ότι παραβιάζουν του εξαγωγικούς ελέγχους που έχουν θέσει οι ΗΠΑ στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εμπορικά δεδομένα, ταυτοποίησε αεροπλάνα που διαχειρίζονται οι εταιρείες Mahan Air, Qeshm Fars Air και Iran Air να πραγματοποιούν πτήσεις προς την Ρωσία και να μεταφέρουν προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών ειδών, παραβιάζοντας προφανώς τους αυστηρούς ελέγχους εξαγωγών του Υπουργείου Εμπορίου στη Ρωσία. Πρόκειται για τα τρία πρώτα ιρανικά αεροσκάφη που ταυτοποιήθηκαν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 183 αεροσκάφη στον κατάλογο των ταυτοποιημένων αεροσκαφών που παραβιάζουν τους εξαγωγικούς ελέγχους των ΗΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου. Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες που εντοπίσθηκαν σήμερα υπόκεινται ήδη στους περιορισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ