Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Marks & Spencer: Αυξάνει τους μισθούς για δεύτερη φορά μέσα στο 2022

Η Marks & Spencer προχώρησε στη δεύτερη, μέσα στο 2002, αύξηση μισθών των εργαζομένων στα καταστήματα εν μέσω κρίσης κόστους ζωής και κλειστής αγοράς εργασίας.

Η M&S ανακοίνωσε ότι  από την 1η Οκτωβρίου περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι θα δουν την ωριαία αμοιβή τους να αυξάνεται σε τουλάχιστον 10,20 λίρες (11,30 ευρώ - 11,57 δολάρια).

Η δεύτερη αύξηση, που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα, ακολουθεί την αρχική, που έγινε τον Απρίλιο, σε 10,00 λίρες την ώρα από 9,50 λίρες. Συνολικά, αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 7,4%. Ωστόσο, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 9,9% τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το euronews, η εταιρεία ένδυσης και τροφίμων είπε ότι το νέο του πακέτο για την υποστήριξη των εργαζομένων θα κοστίσει 15 εκατομμύρια λίρες.

Περιλαμβάνει ένα εφάπαξ κουπόνι M&S 250 λιρών για 4.500 μισθωτούς. Επίσης οι εργαζόμενοι  θα επωφεληθούν από δωρεάν τρόφιμα και είδη υγιεινής.

Η Marks & Spencer, ακολουθεί άλλες μεγάλες αλυσίδες. Την περασμένη εβδομάδα, το Sainsbury's, το δεύτερο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, το οποίο αύξησε τις αμοιβές του προσωπικού για πρώτη φορά, εκτός της ετήσιας αναθεώρησης των μισθών, ενώ η John Lewis Partnership δήλωσε ότι θα καταβάλει εφάπαξ πληρωμή για το κόστος ζωής 500 λιρών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Πάντως, οι μετοχές της M&S υποχώρησαν 0,4%, επεκτείνοντας τις απώλειες του 2022 στο 51,8%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ