Νέα
  • ΓΔ: 816.68 -0.30%
  • Τζίρος: 44,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρόταση-έκπληξη από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: «Ναι σε συμφωνία για δύο κράτη, Ισραήλ και Παλαιστίνης»!

Πηγή: AP
Πηγή: ΑΡ

Για μια λύση δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, κάλεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η αναφορά του Λαπίντ στη λύση των δύο κρατών -η πρώτη από Ισραηλινό ηγέτη εδώ και χρόνια- απηχεί την υποστήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, προς το Ισραήλ τον Αύγουστο για την πρόταση, που ήταν αδρανής εδώ και καιρό.

«Μια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, βασισμένη σε δύο κράτη για δύο λαούς, είναι το σωστό για την ασφάλεια του Ισραήλ, για την οικονομία του Ισραήλ και για το μέλλον των παιδιών μας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα εξαρτηθεί από ένα ειρηνικό παλαιστινιακό κράτος, που δεν θα απειλεί το Ισραήλ. «Σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών στηρίζει αυτό το όραμα της λύσης των δύο κρατών και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Δεν έχουμε παρά μόνο έναν όρο: ότι το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα είναι ειρηνικό», είπε ο Λαπίντ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ