Νέα

Βρετανία: Νέο μπλόκο στο πότισμα με λάστιχο παρά τις βροχοπτώσεις

Πηγή: AP

Η βρετανική επιχείρηση κοινής ωφέλειας Thames Water ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα παρατείνει μία ισχύουσα απαγόρευση για τα ποτιστικά λάστιχα των κήπων, καθώς «η στάθμη των ύδατος στους ποταμούς μας είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο επίπεδο» παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

«Αυτή η χρονιά ήταν μία από τις πιο ξηρές που έχουν καταγραφεί, καθώς στους 10 από τους τελευταίους 12 μήνες καταγράφηκαν λιγότερες βροχοπτώσεις από το μέσο όρο βροχοπτώσεων», όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Τα επίπεδα του ύδατος στους ταμιευτήρες μας συνεχίζουν να παραμένουν κάτω από το μέσο επίπεδο και θα χρειαστεί να πέσει πολύ περισσότερη βροχή, ώστε η στάθμη των υδάτων να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα».

Η αρχική απαγόρευση προς τους Βρετανούς αναφορικά με τη χρήση λάστιχων ποτίσματος επιβλήθηκε στις 24 Αυγούστου, αφού η χώρα κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στους 40,3 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια ενός πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να ανακοινώσει μία συγκεκριμένη ημέρα, όταν ερωτήθηκε για την ακριβή χρονική διάρκεια της απαγόρευσης, δηλώνοντας ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από τον καιρό».

Η Thames Water, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κοινής ωφέλειας στον τομέα της υδροδότησης στη χώρα και εξυπηρετεί 15 εκατομμύρια καταναλωτές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ