Νέα
  • ΓΔ: 1013.66 -0.64%
  • Τζίρος: 56,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Amazon: Καμπάνα 61,7 εκατ. δολαρίων - Ετρωγε τα tips οδηγών για να πληρώνει τους μισθούς τους

Amazon / Πηγή: AP
Amazon / Πηγή: AP

Σε διακανονισμό 61,7 εκατ. δολαρίων προχωρά η Amazon για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC)  των ΗΠΑ για μη καταβολή των tips στους οδηγούς παράδοσης της Flex.

H FTC κατηγορεί την εταιρεία ότι άλλαξε μονομερώς τους όρους σύμβασης των οδηγών το 2016, που προέβλεπαν ωρομίσθιο 18-25 δολαρίων, συν τα tips. Όπως υποστηρίζει, οι οδηγοί ουδέποτε ενημερώθηκαν για τις αλλαγές, καθώς τα tips χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθεί η διαφορά από το χαμηλότερο ωρομίσθιο.

Στην πράξη η εταιρεία κατηγορείται ότι αντί να αποδίδει το 100% των tips στους οδηγούς, χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά για να καλύψει τη διαφορά των νέων μειωμένων μισθών, κατηγορία που η Amazon από την πλευρά της δεν αποδέχεται.

Υποστηρίζει δε ότι οι συνεργαζόμενοι οδηγοί του Amazon Flex διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των πελατών κάθε μέρα, γι αυτό και είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους του κλάδου.

Η Amazon Flex ακολουθεί ένα μοντέλο λειτουργίας ανάλογο της Uber, καθώς οι συμβασιούχοι οδηγοί κάνουν κατά παραγγελία παραδόσεις δεμάτων των Amazon και Whole Foods στα κατώφλια των πελατών. Η υπηρεσία, που ξεκίνησε το 2015, χρησιμοποιεί οδηγούς για να παραδίδει πακέτα από τα δικά του οχήματα και λειτουργεί σε περισσότερες από 50 πόλεις στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η FTC εμμένει στους ισχυρισμούς της, επικαλούμενη παράπονα και καταγγελίες από  εκατοντάδες οδηγούς που είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται χωρίς λόγο.

Ως μέρος του διακανονισμού, η Amazon υποχρεούται να πληρώσει περισσότερα από 61,7 εκατομμύρια δολάρια στην FTC, που θα χρησιμοποιηθούν για να αποζημιωθούν οι οδηγοί της Flex. Ο διακανονισμός  απαιτεί περισσότερη διαφάνεια από τους οδηγούς και απαγορεύει στην εταιρεία να κάνει συμψηφισμούς των tips με τις αποδοχές των οδηγών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ