Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΥπΑΑΤ: Καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ σε βαμβακοπαραγωγούς που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Ο Γιώργος Γεωργαντάς
Ο Γιώργος Γεωργαντάς / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, καταβάλλεται σήμερα προκαταβολή περίπου 5 εκατ. ευρώ σε βαμβακοπαραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Ιουνίου. Την έγκριση πληρωμής εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΕΛΓΑ ο πρόεδρος Ανδρέας Λυκουρέντζος. Αφορά 2.017 δικαιούχους για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Θεσσαλονίκης και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 4.911.299,42 ευρώ.

«Εντός συντόμου χρονικού διαστήματος διεκπεραιώθηκε ένα τεράστιο έργο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ τόσο με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία όσο και με την ταχύτατη προώθηση του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ανά παραγωγό, ώστε οι αγρότες μας να λαμβάνουν σήμερα, εντός τεσσάρων μηνών, προκαταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται» δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ και αποτελεί επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η πληρωμή προκαταβολών για χαλαζοπτώσεις, δεδομένης της σφοδρότητας του φαινομένου και των εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες. Ακολουθούν σταδιακά και οι πληρωμές προκαταβολών και για άλλες καλλιέργειες αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων. Συγκεκριμένα οι προκαταβολές για τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα , θα καταβληθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022. Η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη των αγροτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ