Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fed: Ο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητα της εκλεκτής Τραμπ

Τζούντι Σέλτον / Πηγή: AP Newsroom
Τζούντι Σέλτον / Πηγή: AP Newsroom

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέσυρε την αμφιλεγόμενη πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για τον διορισμό της Τζούντι Σέλτον σε μία κενή θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ο Τραμπ είχε την ελπίδα ότι θα εξασφάλιζε την επικύρωση του διορισμού της Σέλτον πριν εγκαταλείψει το Οβάλ Γραφείο, αλλά η επικύρωση του αναφερόμενου διορισμού δεν στάθηκε δυνατό να προχωρήσει, καθώς η προηγούμενη κοινοβουλευτική σύνθεση της Γερουσίας (με ρεπουμπλικανική πλειοψηφία) απέτυχε να συγκεντρώσει τον αριθμό των ψήφων που απαιτούνταν για να προωθηθεί ο διορισμός της Σέλτον στη διαδικασία της επικύρωσης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επαναφέρει το διορισμό της Σέλτον και άλλων πλέον των 30 προσώπων, για διορισμούς σε δικαστικά αξιώματα, στις αρχές Ιανουαρίου. Ο διορισμός της Σέλτον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιμετώπισε προβλήματα τον Νοέμβριο, καθώς δύο Ρεπουμπλικάνοι συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στο διορισμό της πρώην οικονομικής συμβούλου του Τραμπ. Στη Γερουσία είχαν επικρατήσει ανησυχίες ότι η θεωρούμενη μεροληπτική στάση της Σέλτον θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της Fed. Επιπρόσθετα, δύο άλλοι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, καθώς είχαν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ