Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζ. Μελόνι: Συζήτηση με τον Μπάιντεν για αποστολή αμερικανικού LNG

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ενισχύσουν τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ιταλία, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές σε τι τιμή, δήλωσε την Τετάρτη η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, η Ιταλία προσπαθεί να βρει εναλλακτικές για τα ενεργειακά της αποθέματα για να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία και η Ρώμη έχει ήδη συνάψει αρκετές ενεργειακές συμφωνίες με αφρικανικές χώρες.

Οι ΗΠΑ «εγγυούνται την ετοιμότητά τους να αυξήσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου (στην Ιταλία), προφανώς το ζήτημα της τιμής παραμένει ανοιχτό», είπε η Μελόνι στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί, όπου είχε διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Μελόνι, όπως είπε, κατάλαβε από τις συνομιλίες με τον Μπάιντεν ότι η κυβέρνησή του «είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τρόπους μείωσης των τιμών (φυσικού αερίου), γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι προμηθευτές LNG είναι ιδιωτικές εταιρείες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ