Νέα
  • ΓΔ: 1413.6 +1.48%
  • Τζίρος: 31,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Black Friday: Ο Τζεφ Μπέζος συμβουλεύει τους καταναλωτές... να μην ψωνίσουν

Τζεφ Μπέζος / Πηγή: AP
Τζεφ Μπέζος / Πηγή: AP

Αγορές με... σκεπτικισμό προτείνει ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος εν όψει της Black Friday. Ο ίδιος συμβουλεύει τους καταναλωτές να αναβάλουν αγορές υψηλού κόστους, γιατί έρχονται δύσκολες ημέρες, καθώς η παγκόσμια οικονομία έρχεται αντιμέτωπη με ύφεση

Ο δισεκατομμυριούχος σε συνέντευξή του στο CNN προέτρεψε το καταναλωτικό κοινό να αποφύγει δαπάνες που σχετίζονται με καινούργια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις και συσκευές, προκειμένου να κρατηθεί «λίγο ρευστό στην άκρη».

Ανάλογη συμβουλή έδωσε και στις μικρές επιχειρήσεις, προτρέποντάς τες να αποφύγουν αυτή την περίοδο κεφαλαιουχικές δαπάνες ή εξαγορές.

Οπως είπε ο Μπέζος «η πιθανότητα επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών καθιστά συνετό να εξοικονομήσετε χρήματα».

«Απλά αφαιρέστε το ρίσκο από το τραπέζι», είπε. «Μια μικρή μείωση του κινδύνου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αν αρκετοί καταναλωτές ακολουθήσουν τις συμβουλές του, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερες πωλήσεις στην Amazon, σε μια δύσκολη περίοδο για την εταιρεία.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40%.

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Amazon σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, απολύοντας 10.000 υπαλλήλους, οι μεγαλύτερες περικοπές προσωπικού στην ιστορία της εταιρείας.

Η Amazon δήλωσε τον Οκτώβριο ότι αναμένει οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο του 2022 να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις προσδοκίες της Wall Street. Οι νέες προβλέψεις προέκυψαν καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι φόβοι για επικείμενη ύφεση επηρεάζουν τις αγοραστικές κινήσεις των καταναλωτών, με τους Αμερικανούς να επικεντρώνονται περισσότερο στα ταξίδια και το φαγητό έξω.

Με πληροφορίες από CNN
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ