Νέα
  • ΓΔ: 1035.67 +0.22%
  • Τζίρος: 7,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία-Βρετανία: Εμπορική συμφωνία με άξονα τις ψηφιακές υπηρεσίες

Πηγή: ΑΡ Images

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Κίεβο με άξονα τις ψηφιακές υπηρεσίες για να βοηθηθεί η Ουκρανία να ανοικοδομήσει την οικονομία της και να ενισχύσει τα μέσα επιβίωσής της μετά την έκνομη εισβολή της Ρωσίας.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πρόσβαση «σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση», καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας στο τομέα της κυβερνοασφάλειας και των τεχνολογιών αιχμής», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι ουκρανικές επιχειρήσεις «θα μπορούν να έχουν αποτελεσματικότερα συναλλαγές και με χαμηλότερο κόστος με το Ηνωμένο Βασίλειο» και η συμφωνία προσφέρει το πλαίσιο που θα επιτρέψει την βελτίωση της συμβατότητας ανάμεσα σε συστήματα άυλης ταυτοποίησης, ώστε «οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ποιοι είναι αν έχουν χάσει τα προσωπικά τους έγγραφα και πρέπει να διασχίσουν σύνορα».

Το Λονδίνο θεωρεί ότι «το ψηφιακό εμπόριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την διάρκεια της σημερινής σύρραξης, όταν οι ζημίες στις ουκρανικές υποδομές και ο πόλεμος καθιστούν πολύ πιο δύσκολο το φυσικό εμπόριο».

Η συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα στο Λονδίνο κατά την διάρκεια συνάντησης ανάμεσα στην υπουργό Οικονομίας της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο και την υπουργό Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοκ.

Το Λονδίνο είχε ανακοινώσει στο τέλος του Απριλίου την κατάργηση των δασμών για τα ουκρανικά προϊόντα, ένα μέτρο υποστήριξης προς το Κίεβο που αφορούσε κυρίως το κριθάρι, το μέλι, τα πουλερικά και τις κονσερβοποιημένες ντομάτες που εξάγει η Ουκρανία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ