Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπιλ Γκέιτς: Οι δύο απειλές για την ανθρωπότητα μετά τον κορονοϊό

Ο Μπιλ Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς / Φωτογραφία: AP Images

Είναι γνωστό ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε προβλέψει από το 2015 την εξάπλωση της πανδημίας, πέντε χρόνια πριν αυτή ξεσπάσει, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ted Talk. Τότε, ο ιδρυτής της Microsoft είχε εκτιμήσει ότι ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μια θανατηφόρα πανδημία.
 
Έξι χρόνια μετά, ο Μπιλ Γκέιτς επανέρχεται με νέες προβλέψεις, μιλώντας για τις δύο επόμενες απειλές για τον πλανήτη μετά τον κορονοϊό. Σε διαδικτυακή του συνέντευξη, αφού είπε ότι δεν είναι υπερήφανος για την πρόβλεψή του το 2015 (τονίζοντας πως «δεν μου δημιουργεί όμορφο συναίσθημα να σας λέω κάτι τέτοιο»), ο Γκέιτς προέβλεψε δύο νέες απειλές για την ανθρωπότητα.

«Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε». Μερικές από αυτές που πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε; «Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία», είπε ο Γκέιτς.

Όσο για την άλλη απειλή; «Η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει μια καταστροφή θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό και στην προκειμένη περίπτωση, η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού είναι πιο δύσκολη από αυτή μιας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση». Βέβαια, όσο κι αν ο Γκέιτς αμφιβάλλει για την ετοιμότητα που θα μπορούσε να αναπτύξει ο πλανήτης για τέτοια ενδεχόμενα, είπε πως «μπορούμε έστω να την αυξήσουμε».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ