Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Société Générale: Ζημίες 258 εκατ. ευρώ το 2020

Société Générale / Πηγή: AP
Société Générale / Πηγή: AP

Τις πρώτες απώλειες από το 1987 κατέγραψε το 2020 η Société Générale εξαιτίας της πανδημίας, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία από την ισχυρότερη του αναμενόμενου επιστροφή στην κερδοφορία στο δ΄ τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, οι χρεώσεις απομείωσης είχαν ως αποτέλεσμα την περασμένη χρονιά η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα να καταγράψει ζημία 258 εκατ. ευρώ,  σημειώνοντας τις πρώτες ετήσιες απώλειες από το 1987, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence.

Ωστόσο, με το γ΄ τρίμηνο να σηματοδοτεί την επιστροφή στην κερδοφορία, η SocGen ανακοίνωσε κέρδη 470 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο, μειωμένα κατά 28% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 318 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα έσοδα ανήλθαν σε 5,8 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο, μειωμένα κατά 6% αλλά επίσης υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε αγορές ιδιων μετοχών στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ύψους περίπου 470 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, θα προτείνει μέρισμα 0,55 δολαρίων ανά μετοχή για το 2020 και για το 2021, ενώ σχεδιάζει να επιστρέψει στους μετόχους το 50% των υποκείμενων κερδών.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ