Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coca-Cola: Πλήγμα σε κέρδη και πωλήσεις από την πανδημία - Ερχονται πάνω από 2.000 απολύσεις

Coca-Cola / Πηγή: AP
Coca-Cola / Πηγή: AP

Απώλειες αναμένεται να παρουσιάσει η Coca-Cola κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών της για το δ΄ τρίμηνο του 2020.

Αναλυτές της Wall Street που ρωτήθηκαν από την Refinitiv, σύμφωνα με το CNBC, αναμένουν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 42 σεντς του δολαρίου και έσοδα στα 8,63 δισ. δολάρια.

Η πανδημία έπληξε σκληρά και τον κολοσσό των αναψυκτικών. Πριν από την πανδημία, περίπου το ήμισυ των εσόδων του εξαρτιόταν από τους καταναλωτές που αγοράζουν τα ποτά τους για κατανάλωση έξω από το σπίτι. Ενδεικτικά του πλήγματος ήταν τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, που μειώθηκαν κατά 9%.

Εκτιμάται ότι το νέο κύμα lockdown τους τελευταίους μήνες άσκησε πρόσθετη πίεση στην εταιρεία, επιβραδύνοντας την ανάκαμψή της. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζέιμς Κουίνσι, είχε δηλώσει σε επενδυτές τον Οκτώβριο ότι ο χειμώνας στο Βόρειο Ημισφαίριο θα ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της περιόδου.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την πανδημία, η εταιρεία επιτάχυνε την αναδιάρθρωσή της και περιόρισε το χαρτοφυλάκιό της, «κόβοντας» ποτά όπως τα Tab και Odwalla που δεν σημείωναν ικανοποιητικές πωλήσεις.

Παράλληλα, σχεδιάζει να απολύσει περίπου 2.200 εργαζόμενους παγκοσμίως. Ο μετασχηματισμός αυτός δεν γίνεται χωρίς κόστος. Συνολικά, αναμένεται να δαπανήσει 350 έως 550 εκατ. δολάρια για έξοδα αποχώρησης.

Οι μετοχές της Coca-Cola μειώθηκαν κατά 16% το προηγούμενο έτος, μεταφέροντας την αγοραία αξία τους στα 213,58 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ