Νέα
  • ΓΔ: 1018.73 -0.14%
  • Τζίρος: 66,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Reuters: Πληροφορίες για χακάρισμα 200 εκατ. διευθύνσεων χρηστών του Twitter

Twitter / Πηγή: AP
Twitter / Πηγή: AP

Στην αποκάλυψη πως χάκερς έχουν καταφέρει να υποκλέψουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουλάχιστον 200 εκατ. χρηστών του Twitter, προχώρησε ο συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Hudson Rock, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.  

Σύμφωνα με ανάρτηση του Άλον Γκαλ στο Linkedln, πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές διαρροές που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Θα καταστήσει δε, ευάλωτους τους συγκεκριμένους χρήστες σε πιθανή στοχοποίηση τους για χακάρισμα των λογαριασμών τους, για phishing και doxxing.

To ίδιο το Twitter δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη. Το ίδιο το Reuters επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα των χάκερς ή τον τόπο προέλευσης τους. Δεν αποκλείεται δε, το χακάρισμα των λογαριασμών να έχει γίνει μήνες πριν, μέσα στο 2021, πριν προχωρήσει και η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Ίλον Μασκ.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ