Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Κόβει το BBC World News επειδή βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας

BBC World News
BBC World News

Στο «κόψιμο» του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού BBC World News προχώρησαν οι Αρχές στην Κίνα, μόλις μία εβδομάδα αφότου η ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας ανακάλεσε την άδεια εκπομπής της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης στη χώρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κινεζική ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία αναφέρεται ότι το BBC World News που εκπέμπει στην Κίνα «παραβίασε σοβαρά» τους κανόνες, όπως ότι οι ειδήσεις πρέπει να είναι «ειλικρινείς και αμερόληπτες», αλλά και ότι έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα της Κίνας και υπονόμευσε την εθνική ενότητα της χώρας.  

Συνεπώς, κατά την απόφαση της κινεζικής Αρχής, το κανάλι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για εκπομπή  προγράμματος ξένων σταθμών στην Κίνα και η αίτησή του να είναι στον αέρα για άλλον έναν χρόνο δεν θα γίνει αποδεκτή.

Το αγγλόφωνο BBC World News δεν περιλαμβάνεται στα περισσότερα μπουκέτα καναλιών στην Κίνα, αλλά είναι διαθέσιμο σε κάποια ξενοδοχεία και ιδιωτικές κατοικίες.

Δύο δημοσιογράφοι του Reuters στην Κίνα ανέφεραν ότι ήδη έχει πέσει μαύρο στο BBC World News.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ αντέδρασε έντονα, γράφοντας στο Twitter ότι πρόκειται για μια «απαράδεκτη απόφαση» που περιστέλλει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. «Η Κίνα επιβάλλει κάποιους από τους σκληρότερους περιορισμούς στις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου και αυτό το τελευταίο βήμα θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να βλάψει τη φήμη της στα μάτια του κόσμου», πρόσθεσε.

Μια εκπρόσωπος του BBC ανέφερε ότι το βρετανικό δίκτυο είναι «απογοητευμένο» με την εξέλιξη αυτή. «Το BBC είναι το πιο έγκυρο διεθνές ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στον κόσμο και μεταδίδει ρεπορτάζ απ’ όλον τον κόσμο έντιμα, αμερόληπτα και χωρίς φόβο ή μεροληψία», τόνισε.

Στις 4 Φεβρουαρίου η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom ανακάλεσε την άδεια του κρατικού κινεζικού δικτύου China Global Television Network στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διαπίστωσε, μετά από έρευνα, ότι την άδεια αυτή την κατείχε παρανόμως η εταιρεία Star China Media Ltd.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ