Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει συνέχεια γη - Τι απαντά ο ίδιος

Πηγή: AP

Μια από τις τελευταίες θεωρίες συνωμοσίας θέλουν τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς να κατέχει περίπου το 80% όλων των αγροτικών εκτάσεων στις ΗΠΑ.

Σε μια διαδραστική συζήτηση στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο του «Ask Me Anything» (AMA) του Reddit, ο ιδρυτής της Microsoft απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων: «Γιατί αγοράζετε τόση αγροτική γη; Πιστεύετε ότι ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αποτελεί πρόβλημα; Πόσα μπορείτε να αποκτήσετε, δυσανάλογα;».

Ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε: «Κατέχω λιγότερο από το 1/4000 της γεωργικής γης στις ΗΠΑ. Έχω επενδύσει σε αυτές τις φάρμες για να τις κάνω πιο παραγωγικές και να δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σχέδιο - στην πραγματικότητα όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια επαγγελματική ομάδα επενδύσεων».

Πέρυσι, υπέρμαχοι των θεωριών συνωμοσίας υποστήριξαν ότι ο Γκέιτς αγόραζε γεωργική γη στις ΗΠΑ για να... λιμοκτονήσει τους Αμερικανούς, για άγνωστο λόγο.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και της Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Γεωργίας, το 2022 υπήρχαν στις ΗΠΑ 895.300.000 στρέμματα γεωργικής γης.

Ο Γκέιτς κατέχει περίπου 242.000 στρέμματα, δηλαδή περίπου το 0,03% του συνόλου.

Για να γίνει πιο κατανοητό, αν όλα αυτά τα στρέμματα ήταν σε ένα μέρος, θα κάλυπταν περίπου το 25% της Ρόδου.

Με πληροφορίες από Benzinga

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ