Νέα
  • ΓΔ: 1453.26 +0.44%
  • Τζίρος: 34,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

PayPal - Bitcoin: Δεν θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα - Γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα της Tesla

PayPal / Πηγή: AP
PayPal / Πηγή: AP

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η PayPal είναι μάλλον απίθανο να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα - όπως το Bitcoin - αν και αναγνωρίζει ότι τα «ψηφιακά πορτοφόλια» παρουσιάζουν τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ο κόλοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν ενδιαφέρεται στη δεδομένη στιγμή να επενδύσει στο χώρο της κρυπτογράφησης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla και άλλων μεγάλωνπροτιμώντας καλύτερα να επενδύσει σε υπηρεσίες που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στις πλατφόρμες που ήδη χρησιμοποιεί, όπως τόνισε μιλώντας στο CNBC ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Τζον Ρέινεϊ.

«Ωστόσο, θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία ανάπτυξης που είναι μπροστά από εμάς», δήλωσε με νόημα μιλώντας σε εκπομπή του CNBC.

Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη. Τον Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, Νταν Σούλμαν, χαρακτήρισε τα ψηφιακά πορτοφόλια ως «φυσικό συμπλήρωμα των ψηφιακών νομισμάτων», προσθέτοντας ότι η εταιρεία εξυπηρετεί περί τα 360 εκατ. ψηφιακά πορτοφόλια.

Μπορεί να μην επενδύει σε κρυπτονομίσματα, αλλά η PayPal έχει έκθεση στην κρυπτογράφηση. Τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να αγοράσουν, να κρατήσουν και να πουλήσουν κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, ethereum, bitcoin cash και litecoin. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν αγορές με τα ψηφιακά νομίσματα στο δίκτυο λιανικής του PayPal.

Το Venmo, το κινητό πορτοφόλι που ανήκει στην PayPal, αναμένεται να ξεκινήσει να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τα χαρακτηριστικά θα επεκταθούν επίσης στις διεθνείς αγορές.

Η PayPal σχεδιάζει να επενδύσει τα χρήματά της σε εταιρείες που παρέχουν «συμπληρωματική αξία» στην πλατφόρμα της, ενώ θα εισαγάγει τις υπηρεσίες αγοράς, πώλησης και διατήρησης κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εγγύς μέλλον.

«Οι τύποι υπηρεσιών που παρέχουμε, όπως "αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα [και] crypto" ως παράδειγμα - ακόμη και κωδικοί QR εκτός σύνδεσης - αυτοί είναι οι τύποι πραγμάτων που θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε», είπε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Συμπλήρωσε δε ότι στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνονται νέες εξαγορές και η επιστροφή χρημάτων στους μετόχους της.

Η πρόθεση της PayPal ανακοινώθηκε λίγες μέρες αφού η Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε ότι θα δέχεται το νόμισμα ως μέσο πληρωμής, προκαλώντας επίσης εκτίναξη του ενδιαφέροντος και για το dogecoin, το ψηφιακό νόμισμα που έλαβε τις ευλογίες του Ελον Μασκ στο Twitter.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ