Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα ανανεώσει την συμφωνία για τα σιτηρά μόνο εάν απεμπλακούν οι δικές της εξαγωγές

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμφωνήσει να επεκτείνει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, μόνο εάν ληφθούν υπ όψιν τα συμφέροντα των δικών της παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Η Συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επιτεύχθηκε πέρυσι με την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, εκπνέει στις 18 Μαρτίου και η σχύς της μπορεί να επεκταθεί εφόσον όλα τα μέρη συμφωνήσουν. Η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει ότι είναι δυσαρεστημένη με ορισμένες πτυχές της συμφωνίας.

Οι εξαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων δεν έχουν μπει λεπτομερώς στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων, αλλά η Μόσχα λέει ότι οι κυρώσεις στο σύστημα πληρωμών, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στον κλάδο των ασφαλίσεων συνιστούν ένα «εμπόδιο» στο να μπορεί να εξάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε τις προοπτικές της ανανέωσης της συμφωνίας κατά τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης της G20 στο Νέο Δελχί.

«Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι είναι δυνατόν να συνεχιστεί η συμφωνία πακέτο για τα σιτηρά μόνο εάν τα συμφέροντα των Ρώσων παραγωγών σιτηρών και λιπασμάτων έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές και ληφθούν υπ’ όψιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ