Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συμμαχία 7 κρατών κατά του σχεδίου για το τέλος των οχημάτων ορυκτών καυσίμων

Πηγή: Eurokinissi

Ουσιαστικό χαρακτήρα λαμβάνει η αντίσταση της Γερμανίας στο ευρωπαϊκό σχέδιο για την κατάργηση της πώλησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035 για την πάταξη της κλιματικής αλλαγής. Το Βερολίνο προχώρησε στη δημιουργία συμμαχίας με άλλες έξι χώρες της ΕΕ προκειμένου να «σκοτώσει» το σχέδιο.

Η αντίδραση της Γερμανίας στο σχέδιο ήταν γνωστή και είχε αποδειχτεί και με το μπλόκο που είχε εφαρμόσει στις αρχές του μήνα, εγείροντας ερωτηματικά για μια πρόταση που υποτίθεται ότι είχε «κλειδώσει» και είχε μάλιστα επικυρωθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αιφνιδιαστική στροφή του Βερολίνου αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για τις Βρυξέλλες και όχι μόνο, ειδικά δε, αφότου έγινε σαφές ότι η Γερμανία ανεβάζει στροφές ώστε να πετύχει την τροποποίηση του μέτρου. 

«Η πρόταση χρειάζεται άμεσα αλλαγές» σχολίασε νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Βόλκερ Βίσιγκ. Και για το σκοπό αυτό δημιούργησε τη δική του συμμαχία με άλλες έξι χώρες: την Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Οι υπουργοί των εν λόγω επτά κρατών συναντήθηκαν σήμερα για να σφραγίσουν τη συνεργασία τους, η οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει συγκεκριμένη μορφή μέσα από την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για την αλλαγή του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, η πρόταση φαίνεται πως θα εστιάζει στη δημιουργία μιας νέας, ξεχωριστής κατηγορίας οχημάτων, που θα έχουν μεν κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά  θα «καίνε» συνθετικά καύσιμα, ουδέτερου αποτυπώματος ρύπων, για τα οποία θα προτείνεται ένα διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, πέραν του ορίου του 2035.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ