Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

«Νεκρό» το αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας

Πηγή: AP

Το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βραδεμβούργου (BER) παραμένει σήμερα σχεδόν κλειστό, λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, η οποία ξεκίνησε στις 03:30 και έχει προγραμματιστεί να λήξει τα μεσάνυχτα. Στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση πτήσης, ενώ ελάχιστες είναι οι προσγειώσεις.

Το σωματείο Ver.di επιδιώκει να αυξήσει την πίεση προς τους εργοδότες, με τους οποίους διαπραγματεύεται τα μπόνους για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τους κανόνες των υπερωριών. «Καλούμε την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας (BDLS) να υποβάλει μια διαπραγματεύσιμη προσφορά στις συναντήσεις μας στις 28 και 29 Απριλίου και να μην προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για νέες απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία την Πρωτομαγιά και στις διακοπές του Αγίου Πνεύματος (29 Μαΐου)», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Βόλφγκανγκ Πίπερ. Η Ένωση Αεροδρομίων (ADV) από την πλευρά της επέκρινε την εργασιακή διαμάχη ως υπερβολική και ζήτησε μια γρήγορη λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η σημερινή απεργία, η τρίτη για το αεροδρόμιο του Βερολίνου από την αρχή του έτους, έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της χώρας τους τελευταίους μήνες. Την περασμένη Παρασκευή, στάση εργασίας οκτώ ωρών στους σιδηροδρόμους προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και επιβάρυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ