Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κύπρος: Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Αφροδίτη θα προχωρήσει η Chevron

Πηγή: AP

Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία Chevron.

Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι για το σκοπό αυτό, άρχισε η μετακίνηση πλωτού γεωτρύπανου προς την κυπριακή ΑΟΖ, ώστε να επιβεβαιώσει τις εκτιμώμενες ποσότητες του κοιτάσματος.

Στο εν λόγω σημείο έχουν προηγηθεί δύο επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις. Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ακόμη ότι για τους στόχους ΚΡΟΝΟΣ και ΖΕΥΣ, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε υποδομές της Αιγύπτου, υπάρχει προγραμματισμός για επιβεβαιωτική γεώτρηση και από την εταιρεία ENI προς το τέλος του χρόνου, ίσως και αρχές του 2024.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε παράλληλα ότι το υπουργείο έχει προτείνει τρίτη εναλλακτική λύση για αξιοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη, είτε με σταθμό υγροποίησης, είτε με πλωτή μονάδα αεριοποίησης, για σκοπούς ασφάλειας της προμήθειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ