Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Boeing: Συστήνει «αναγκαστική προσγείωση» των 777 μετά από φωτιά αερπλάνου στον αέρα

Covid-19 / Πηγή: AP
Covid-19 / Πηγή: AP

Σύσταση για προσωρινή αναστολή της χρήσης αεροσκαφών τύπου 777 εξέδωσε η Boeing, αφού ένα αεροπλάνο έπιασε φωτιά στον αέρα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και κομμάτια του έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους έπιασε φωτιά εν πτήσει, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να ξεκινά επιθεωρήσεις ορισμένων αεροσκαφών Boeing τύπου 777.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, αναφέρει: «Η Boeing παρακολουθεί ενεργά τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την πτήση 328 της United Airlines. Ενώ η έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) βρίσκεται σε εξέλιξη, προτείνουμε να ανασταλεί η λειτουργία των 69 εν ενεργεία και 59 εφεδρικών αεροσκαφών τύπου 777, που τροφοδοτούνται από τους κινητήρες Pratt & Whitney 4000-112, έως ότου η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ορίσει το κατάλληλο πρωτόκολλο επιθεώρησης».

Από την πλευρά της, η United Airlines, το αεροσκάφος της οποίας έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια της πτήσης Ντένβερ - Χονολουλού, ανακοίνωσε ότι  θέτει προσωρινά σε αναστολή πτήσεις των Boeing 777.

Η είδηση για τη φωτιά στο αεροπλάνο είχε άμεσο διεθνή αντίκτυπο, με την Ιαπωνία να εκδίδει οδηγίες προς τις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες να αφαιρέσουν προσωρινά τα αεροσκάφη Boeing 777, που τροφοδοτούνται από κινητήρες της σειράς Pratt & Whitney 4000, από τον στόλο τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ