Νέα
  • ΓΔ: 895.78 -0.03%
  • Τζίρος: 54,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Εχασε 15 δισ. δολάρια και τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου σε μία ημέρα λόγω Bitcoin

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχασε σε μια μόλις ημέρα ο Ελον Μασκ, αφού τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η μετοχή της Tesla σημείωσε «βουτιά» 8,6% και ο ίδιος είδε την προσωπική περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 15,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση για την μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή είναι εν μέρει ο ίδιος ο Μασκ και τα tweets του για τις «μάλλον υψηλές τιμές» του Bitcoin και του Ethereum, που πυροδότησαν μεγάλη διάρθωση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά το ξέφρενο ράλι που ο ίδιος είχε και πάλι προκαλέσει μετά την ανακοίνωση της αγοράς Bitcoin από την Tesla αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Πράγματι, το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας βρήκε τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τις 50.000 δολάρια, μετά το ιστορικό ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και έσπασε το φράγμα των 58.000 δολαρίων.

►Τζεφ Μπέζος - Ελον Μασκ: Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και πάλι το αφεντικό της Amazon

Οσο για το «θρόνο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αυτός, σύμφωνα πάντα με τους αναθεωρημένους υπολογισμούς του Bloomberg, πέρασε ξανά στον Τζεφ Μπέζος.

Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα έχασε επίσης 3,7 δισ. δολάρια, το αφεντικό της Amazon βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή με καθαρό πλούτο 186,3 δισ. δολάρια, ενώ ο Μασκ... περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 183,4 δισ. δολάρια.

Οι δύο άνδρες εναλλάσσονται τακτικά στην κορυφή του παγκόσμιου πλούτου το τελευταίο διάστημα, ενώ πρόσφατα ο Μπέζος κατάφερε να νικήσει τον Μασκ και στην αναθεωρημένη λίστα του Forbes για το Φεβρουάριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ