Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι πέντε χειρότερες πόλεις για να ξεκινήσεις καριέρα το 2023

Πηγή: AP

Η Νέα Υόρκη είναι αναμφίβολα ένας δημοφιλής προορισμός για τους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό κόσμο. Μια πολυσύχναστη πόλη που προσφέρει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές ένα... συναρπαστικό νέο σπίτι. Ωστόσο, η πόλη καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσει ένας νέος καριέρα το 2023, σύμφωνα με σχετική μελέτη της WalletHub.

Η μελέτη κατατάσσει πάνω από 180 πόλεις των ΗΠΑ με βάση τις συνολικές επαγγελματικές ευκαιρίες και την ποιότητα ζωής. Οι πόλεις αναλύθηκαν με βάση 26 κατηγορίες, όπως το ποσοστό ανεργίας, η διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας εισαγωγικού επιπέδου, το μέσο ετήσιο εισόδημα, ο μέσος αρχικός μηνιαίος μισθός, η προσιτή τιμή κατοικίας και η φιλικότητα προς την οικογένεια.

Ωστόσο, παρά το υψηλό κόστος ζωής και την ακριβή στέγαση - παράγοντες που υπογραμμίζει η WalletHub στην έκθεσή της - η Νέα Υόρκη παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική για τους νέους επαγγελματίες, λέει στο CNBC Make It η αναλύτρια της WalletHub Jill Gonzalez. 

«Εχει τη δυνατότητα για μεγάλες προοπτικές εξέλιξης της καριέρας και αύξησης του εισοδήματος, ενώ παράλληλα είναι μια διασκεδαστική πόλη με πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία και νυχτερινή ζωή», λέει η Gonzalez.

Ωστόσο, η Νέα Υόρκη έχει και μειονεκτήματα. «Το να ζεις σε μια πόλη με σημαντικά υψηλότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και υψηλότερο κόστος ζωής δεν είναι εύκολο», υπογραμμίζει η Gonzalez. «Το να κάνετε παράλληλα και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζετε πέρα ενώ ξεκινάτε την καριέρα σας, είναι ένας τρόπος να διαχειριστείτε τη ζωή στη Νέα Υόρκη». 

Ωστόσο, η Νέα Υόρκη δεν είναι η μόνη πόλη με κορεσμένη αγορά εργασίας και ακριβό κόστος ζωής. 

Τα πέντε χειρότερα μέρη για να ξεκινήσετε καριέρα το 2023, σύμφωνα με το WalletHub:

1. Νέα Υόρκη 

Πηγή: AP

Επαγγελματικές ευκαιρίες - κατάταξη: 181
Ποιότητα ζωής: 174 

2. Γκόλφπορτ, Μισισιπή  

Πηγή: AP

Επαγγελματικές ευκαιρίες - κατάταξη: 182
Ποιότητα ζωής: 156

3. Νιούαρκ, Νιου Τζέρσεϊ  

Πηγή: AP

Επαγγελματικές ευκαιρίες - κατάταξη: 176
Ποιότητα ζωής: 181 

4. Ντιτρόιτ

Πηγή: AP

Επαγγελματικές ευκαιρίες - κατάταξη: 177
Ποιότητα ζωής: 179

5. Σάντα Κλαρίτα, Καλιφόρνια
 

Πηγή: AP

Επαγγελματικές ευκαιρίες - κατάταξη: 180
Ποιότητα ζωής: 161

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ